BALKANDER, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Müftü Yusuf Sarıkaya’yı kahvaltıda ağırladı.
Altunay: Sultangazi Metrosu’nun temeli 2017 yılında atılacak
Sultangazi Trakya, Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (BALKANDER) tarafından dernek binasında düzenlenen kahvaltı programına Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Başkaya, Dernek Başkanı ve Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Gürses başta olmak üzere çok sayıda dernek üyesi ile davetli katıldı.
Programda ilk olarak söz alan BALKANDER Başkanı Hayrettin Gürses, Sultangazi’de Trakya ve Balkan kökenli nüfusun önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek “Özellikle, 78 ve 89 göçlerinden sonra ilçemizde 45-50 bin civarında hemşehrimiz ikamet ekmektedir. Bizler BALKANDER olarak, hemşehrilerimiz arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
ALTUNAY: ANAVATANA GÖÇ YOLUNDA ÇOK CANLAR VERDİK
Daha sonra söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, kendi ailesinin de Bulgaristan’dan göç ettiğini belirterek “Dedemden hep göç hikâyelerini dinlerdim. Her dinlediğimde o cefayı yaşamış gibi hissediyordum kendimi. Bizler ağırlıklı olarak Balkan topraklarına Konya bölgesinden gitmişiz. Yeni fethedilen topraklarda, Müslüman nüfusun çoğalması ve Avrupa’da yeni topraklar fethedilmesi için akıncı olmuş dedelerimiz. Anavatana göç sırasında ailelerimiz büyük kayıplar vermiş, büyük acılar çekmiş. Osmanlı’nın kaybettiği topraklardan anavatana dönen hemşehrilerimizden Samsun’a, Diyarbakır’a kadar gidenler olmuş. Onlar dönüş yolunda çok canlar vermiş, çok acılar çekmişler, ancak bizler şu an rahatız. BALKANDER ve benzeri derneklerle kaybedilmiş topraklarımızı çocuklarımıza çok daha iyi bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
RUTİN HİZMETLERİ DEĞİL, EKSTRA PROJELERİ ANLATIYORUZ
Son dönemde ailesi ve kendisi hakkında bir iftira kampanyası başlatan yerel bir gazeteye de büyük tepki gösteren Başkan Altunay “Yalan haberlerle bizlere iftira atıyorlar. Kul hakkına girmeyin. Sizlere iftira etme hakkını kim veriyor? Ancak bunlar gibiler dün olduğu gibi yarın da olacak. Bizim görevimiz, iftiracılara aldırış etmeden bize bu göreve layık gören milletimize en iyi şekilde hizmet etmektir. Bununla ilgili olarak adli süreci başlattık” dedi.
SULTANGAZİ ÇİÇEK GİBİ OLUYOR
Belediye olarak artık rutin hizmetlerden bahsetmediklerini söyleyen Başkan Altunay, “Bugüne kadar Sultangazi’ye 160 park kazandırdık. Ancak bunun sadece 5 veya 6’sına açılış gerçekleştirdik. Biz açılışları toplu yapıyoruz. Eski yıllarda, her temele bir tören yapılırdı. Ancak, o projeler de bir türlü bitirilemezdi. Bizler şimdi ekstra projelerimizi halkımıza anlatıyoruz. Çöp toplamak, park yapmak bunlar rutin hizmetlerimiz haline geldi. Sultangazi’yi güzelleştirmek için elektrik kablolarını yer altına alıyoruz. Şimdi Cebeci’de çalışıyoruz. 6-7 ay içinde buradaki çalışmalar sona erecek ve geriye bir tek Gazi Mahallesi kalacak. Orada da bu çalışmaları yaptığımızda Sultangazi çiçek gibi olacak, ilçemizi kablolardan kurtarmış olacağız” şeklinde konuştu.
SULTANGAZİ METROSU’NUN TEMELİ 2017’DE
İlçenin yeni projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “2017 yılının ilk çeyreğinde Sultangazi Metrosunun temelini atmayı planlıyoruz. Proje çalışmalarında son aşamaya geldik. Beyazıt’tan yola çıkacak metro, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Elma Bahçesi üzerinden Sultangazi’ye gelecek ve ilçe merkezinden Habipler istikametinden Arnavutköy’e gidecek” dedi.
SULTANGAZİ’NİN TOZU ÖLÇÜLÜYOR
Sohbet havasında gerçekleşen programda ilçenin yıllardır kanayan yarayana haline gelen taş ocaklarıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “60 yıldan bu yana bu ocaklar hep var. Eskiden yerleşim birimlerine çok uzakta idi. İlçemiz geliştikçe, yerleşim geliştikçe, taş ocakları yerleşim birimlerine daha da yaklaştı. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu ocaklara izni Ankara veriyor. Ne yazık ki, bu cevher başka yerde yok. İki defa kapattık. Burası kapanınca İstanbul’da asfalt dökümü durdu. Ocakların belirli bir standarda yükseltilmesi için Enerji Bakanlığı 6 ay süre verdi. İlçemize tozun yüzde 50-60’ı buradan geliyor. Enerji Bakanlığı, ilk defa taş ocaklarının yakınına toz ölçüm cihazları koydu. Normal değerlerin üzerinde toz varsa, müdahale edecek. Biz de bunun takipçisiyiz” dedi.
OTOBANDAN ELMA BAHÇESİNE ÇIKIŞ YAPILIYOR
Metris Kavşağı’nda yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için Elma Bahçesi’ne çıkış planlandığını belirten Altunay, bu yönde kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını ve yakında ihale sürecine geçileceğini söyledi.
BAŞKAN ALTUNAY, EN BÜYÜK HAYALİNİ AÇIKLADI
Darbe girişiminin ardından şehir içindeki askeri bölgelerin tahliye edildiğini hatırlatan Başkan Altunay, “Metris’te bulunan topçu ve tank birliğinin yer aldığı arazi Esenler Belediyesi’ne verildi. Burada 2.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine dünyanın 3. büyük yeşil alan projesi yapılacak. Bu yönde benim de Sultangazi için büyük bir hayalim var. Benim en büyük hayalim ise Alibey Barajı’nın etrafında bulunan 23 milyon metrekarelik alana dünyanın en büyük projesini gerçekleştirmek. Buna başlamak ve bitirmek bana nasip olur mu bilemem ama bu hayalimi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum. Eğlence merkezi ve hayvanat bahçesi gibi bir sosyal etkinliği içinde barındıracak bir projem var. Yani İstanbul’a gelenlerin Sultangazi’ye uğramadan gitmeyecekleri bir tesis düşünüyorum. İnşallah böyle bir projeye başlamak bizlere nasip olur” diye konuştu.
Haber: Ersel Gündüz
Yorum Bırak